8 души загинаха в дом за възрастни, останал без ток във Флорида

Органите на реда започнаха разследване

14.09.2017 | 17:13 Редактор: Василена Василева
8 души загинаха в дом за възрастни, останал без ток във Флорида

Увеличават се жертвите на смъртоносния ураган Ирма. Осем души са загинали в дом за възрастни във Флорида. Органите на реда започнаха разследване.

"Немислимо" и "непростимо" – така властите определиха трагедията в дома за възрастни в Холивуд Хилс. Осемте жертви, чиято възраст е между 70 и 99 години, са починали от дехидратация, затруднено дишане и други проблеми, поради липсата на климатична система. 

Очаква се броят на загиналите да продължи да расте. Медицинските служби, отговорили на сигнала, са останали потресени от гледката.

Служителите на дома твърдят, че веднага са се свързали с органите на реда, когато е било прекъснато електрическото захранване. Въпреки това, те са отказали предложението на спешните служби за медицинска помощ. Персоналът заяви, че на пациентите са били осигурени студена вода, ветрила и хладни кърпи. Никой, обаче, не се е обърнал към местната болница, която се намира от другата страна на улицата. Полицейският началник на района заяви, че още при пристигането си в сградата, органите на реда са установили, че температурата е прекалено висока. Има опасения и за изтичане на въглероден моноксид. Той увери, че криминално разследване вече тече. 

Ураганът Ирма все живота на близо 30 души само в щата Флорида. Други седем загинаха в Джорджия и Южна Каролина. Това е най-мощната атлантическа буря през последния век.