fallback

Ураганът Харви превърна улиците в плавателни реки

Възстановяването след тази катастрофа ще бъде много скъпо, подчерта президентът Тръмп

29.08.2017 | 14:21 Автор: Иван Берберов

Истинска катастрофа! Така властите в Хюстън, щата Тексас, определиха наводненията, предизвикани от урагана Харви, който взе девет жертви и остави стотици хиляди без дом.

Водата по улиците на четвъртия по големина град в САЩ, вече достига покривите на едноетажните къщи. Хюстън е парализиран, а властите се опитват да намерят подслон на евакуираните близо 30 хиляди души. 

Местните власти определиха наводненията като безпрецедентни и поискаха федерална помощ. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че възстановяването на районите, засегнати от Харви, ще е скъпо, но обеща да обсъди с Конгреса финансирането. 

"На федералните власти е разпоредено да положат всички усилия, за да помогнат на пострадалите от урагана. До момента е свършена огромна работа и искам да благодаря на близо деветте хиляди федерални служители, които се включиха в спасителните дейности", заяви Тръмп.

Харви, който през последните дни донесе проливни дъждове и буреносни ветрове във вътрешността на страната, се връща обратно към крайбрежието на Мексиканския залив. Очаква се обаче лошото време да продължи само до петък.

fallback
Още от Свят
fallback