Арестуван е 23-годишен мъж за нападението в Манчестър

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката с видео в интернет

23.05.2017 | 16:26 Редактор: Василена Василева
Арестуван е 23-годишен мъж за нападението в Манчестър

След спешното съвещание на правителствения комитет по извънредните ситуации "Кобра" британската полиция разбра самоличността на атентатора-самоубиец, който снощи се взриви на концерт в Манчестър. Засега обаче не обявяват името му.

За терористичното нападение е арестуван 23-годишен мъж. "Ислямска държава" пое отговорност за атаката с видео в интернет.

След съвещанието премиерът Тереза Мей заяви, че терористът е избрал мястото с цел максимален брой жертви и деца. Тя нарече нападението - тежка терористична атака, насочена към младите на Острова.

На концерта на певицата Ариана Гранде в британският град Манчестър загинаха 22 души, сред които и деца. Близо 60 други са ранени. Няма българи сред пострадалите.

Британският премиер съобщи, че нивото на терористична заплаха остава високо и остава опасността от други атаки.

Тереза Мей допълни още, че полицията и службите за сигурност работят с бързи темпове, за да установят пълната картина. До момента е известно, че един терорист е детонирал импровизираното взривно устройство, избирайки умишлено такова време и място, което максимално да уязви хората и да предизвика невъобразими щети.