22 жертви на кървавата атака в Манчестър

Над 60 са пострадали, предимно младежи, много от тях са с рани от шрапнели

23.05.2017 | 13:17 Редактор: Жанета Нейкова
22 жертви на кървавата атака в Манчестър

Взривът е станал на концерт на американската певица Ариана Гранде късно снощи. Властите разследват случая като терористичен акт. Атаката е извършена от атентатор самоубиец. Премиерът Тереза Мей свика на спешно съвещание правителствения комитет по извънредните ситуации.

Български гражданин, който живее в Манчестър каза специално за Bulgaria ON AIR, че хората в момента са в "страшна паника" и допълни, че родителите търсят децата си по улиците и не знаят дали изобщо са живи. 

Британският премиер направи изявление, в което каза, че "загиналите са жертви на тежка терористична атака!"

Половин час след полунощ българско време силни взривове отекват в концертната зала "Манчестър Арена" в края на концерта на американската певица. Експлозията е станала в момента, когато хората напускали залата. На концерта са присъствали предимно младежи. Много от пострадалите са с рани от шрапнели.

Те са настанени в шест болници в района на Манчестър.

След нападението певицата Ариана Гранде написа в профила си в Twitter, че е съкрушена и няма думи да опише случилото се. Американски медии съобщават, че ще бъде отменено цялото й европейско турне. Причината - мерки за сигурност, но и здравословното състояние на 23-годишната изпълнителка, тъй като след атаката тя е получила пристъп на паника.

Много нейни фенове и други музиканти изразиха съпричастност. Сред тях са Джъстин Тимбърлейк, Лорди, Хари Стайлс, Тейлър Суифт и Кейти Пери.