Светът замлъкна в памет на атентата в Санкт Петербург

Час преди полунощ светлините на Айфевловата кула угаснаха

05.04.2017 | 14:23 Редактор: Иван Берберов
Светът замлъкна в памет на атентата в Санкт Петербург

Светлините на Айфеловата кула - един от най-известните символи на Париж, угаснаха час преди полунощ. Така във френската столица оказаха почит на жертвите от атентата в Санкт Петербург. 

Още вчера кметът на града Ан Идалго обяви, че парижани са солидарни с мъката на близките на загиналите и пострадалите при терористичния акт.

В Берлин обаче градските власти отказаха да осветят Бранденбургската врата в цветовете на руския национален флаг. Градският съвет на германската столица обяви, че тази практика ще се прилага само за побратимени на Берлин градове, какъвто не е Санкт Петербург. Решението предизвика вълна от критики. 

В миналото след подобни терористични атаки Бранденбургската врата е била осветявана със знамената на Франция, Турция, Великобритания и Холандия.

Емблематичният за германската столица монумент бе осветен в цветовете на дъгата миналата година в памет на 49-те жертви от Орландо, Флорида, а също и в цветовете на Израел след атентат в Ерусалим, а тези два града също не са побратимени с Берлин.

Вижте още във видеото: