Сърбия формира три нови военно-полицейски екипа срещу трафика на бежанци

Патрулите ще пазят по границите с България и Македония

04.04.2017 | 17:23 Редактор: Жанета Нейкова
Сърбия формира три нови военно-полицейски екипа срещу трафика на бежанци

Сърбия е формирала три нови военно-полицейски екипа срещу трафика на бежанци по границите с България и Македония, предава държавната информационна агенция ТАНЮГ, като се позовава на изявление на говорителя на Министерството на отбраната и Генералния щаб на армията, Йован Кривокапич, цитиран от "Фокус".

Според агенцията само за две седмици новите патрули са задържали две отделно действащи организирани групи трафиканти и са открили 20 нелегални мигранти, без да се уточнява на коя от границите с двете съседни държави става дума.

Говорителят на военните ведомства съобщава, че бежанският натиск от България и Македония е намалял 10 пъти след разполагането на над 2 000 военнослужещи и полицаи.

"От началото на 2017 г. е предотвратено преминаването на няколко десетки хиляди бежанци и са открити 20 000 нелегални мигранти. В сравнение с миналата година, когато средно дневно са правени по около 200 опита за нелегално преминаване на границата, сега тези опити са около 20 дневно." - заявява Кривокапич, информира агенцията.

Снимка: Pixabay.com