fallback

Четирима цивилни загинаха при обстрел в Украйна тази нощ

ООН призова за спазване на примирието и незабавен хуманитарен достъп

03.02.2017 | 13:20 Автор: Тодор Петров

Четирима цивилни са загинали тази нощ в Украйна. Двама от тях са станали жертва на сепаратисткия обстрел над индустриалното градче Авдеевка. 

Други двама са попаднали под украински огън в бастиона на сепаратистите Донецк. Властите обявиха извънредно положение в Авдеевка. Градът остана без ток и вода заради интензивния обстрел. 

Квартали на Донецк също са пострадали, а тази нощ мощен взрив е съборил сграда. Неправителствени организации предупреждават, че наближава хуманитарна криза. 

Съветът за сигурност на ООН призова и двете страни в конфликта да спазват примирието и да позволят незабавен хуманитарен достъп до засегнатото население.

"Искаме да подобрим взаимоотношенията си с Москва. Тежкото положение в Източна Украйна изисква категорично и остро осъждане на агресивните действията на Русия. Съединените щати продължават да отхвърлят окупацията на Крим и призовават за незабавното й прекратяване. Санкциите, свързани с нея, ще продължат докато Русия не върне контрола на полуострова на Украйна", заяви Ники Хейли, постоянен представител на САЩ в ООН.

Вижте още:

 

fallback
Още от Свят
fallback