Шест души са извадени живи от затрупания хотел в Италия

Продължават спасителните операции край рухналия под лавина "Ригопиано"

20.01.2017 | 15:00 Редактор: Жанета Нейкова
Шест души са извадени живи от затрупания хотел в Италия

Продължават спасителните операции край рухналия под лавина италиански хотел "Ригопиано”. Нараства и броят на жертвите – до момента са открити четири тела.

Стана ясно, че шестима души са извадени живи от затрупания хотел. Има и предположения, че под тоновете сняг, все още има и други оцелели. При падането на лавината в хотела е имало най-малко 34 души.

Спасителните операции продължиха през цялата нощ.

На мястото на трагедията работят и кучета, обучени за планински спасителни операции.

Италианските власти все още не са потвърдили появилата се информация, че под тоновете сняг има живи хора. Някои от близките на изчезналите вчера заявиха, че са получили текстови съобщения от затрупаните.

Огромното количество сняг е изместило сградата на хотела с 10 метра. Времето в района е изключително лошо, като местни жители казват, че подобно бедствие не са виждали от близо 70 години.

До момента са открити четири тела на загинали, а вчера двама души бяха извадени живи от преспите сняг.

Според италианските власти е чист късмет, че заради работния ден в хотела е имало малко туристи и няколко души персонал.

За сравнение в неделя гостите са били близо 200 души. 

"Няма да се откажем от издирването. На място работят добре обучени хора, които трябва да вземат предпазни мерки и за собствената си сигурност, тъй като условията са изключително тежки. Правим всичко по силите си", заяви Фабрицио Курсио от Гражданска защита

Междувременно италиански медии съобщиха, че спасителните служби не са приели като сериозни първите сигнали за падналата в Италия лавина. Появиха се и обвинения, че тъй като спасителите не са предприели незабавни действия, това значително е забавило операцията в първите критични часове след трагедията.