Лавина затрупа планински хотел в Италия

Има жертви, спасителната операция продължава

19.01.2017 | 13:30 Редактор: Мария Аладжова
Лавина затрупа планински хотел в Италия

Лавина, предизвикана от вчерашните силни трусове, затрупа малък планински хотел в централна Италия. Вътре са се намирали близо 30 души. Досега са спасени двама. Извадени са и три тела. В посолството на България в Рим няма постъпила информация за пострадали българи.

Властите обявиха, че в хотела са се намирали най-малко 20 туристи и поне седем души персонал. Те бяха блокирани тази нощ, след като част от покрива на хотела се срути под тежестта на падналата снежна маса.

Инцидентът стана в малкото градче Фариндола, в планината Гран Сасо, провинция Пескара. Силна снежна буря блокира пътищата и събори множество дървета в района тази нощ. Това затрудни работата на спасителите, които трябваше да оставят колите и да изминат последния километър до хотела на ски.

Едва в 4 ч. сутринта местно време екипите се добраха до мястото и започнаха да го откопават.

Спасителната операция продължава. В нея участват 20 пожарникари, два планински екипа, шест линейки и полиция. Вчера планинският регион беше разтърсен мощно четири пъти, а през нощта имаше и вторични трусове. Според местни сеизмолози рискът земята да продължи да се люлее остава висок.