Отново напрежение между Барак Обама и Доналд Тръмп

Този път обаче двамата държавни глави изгладиха различията си по телефона

29.12.2016 | 14:30 Редактор: Мария Аладжова
Отново напрежение между Барак Обама и Доналд Тръмп

След остри нападки на Донълд Тръмп срещу Барак Обама, отправени в Twitter, двамата се договориха за осигуряване на плавен преход между двата кабинета. Това е станало в телефонен разговор между двамата държавни глави по инициатива на Барак Обама. 

В социалната мрежа новоизбраният американски президент обвини Обама, че поставя на пътя му твърде много препятствия и предаването на властта в Белия дом не върви гладко, без да уточни какво е предизвикало гнева му.

След разговора между двамата обаче републиканецът коментира ситуацията така: "Той ми се обади. Като цяло двамата проведохме доста добър разговор. Той е на Хаваите. Разговорът ни покри доста теми. Екипите ни се разбират доста добре въпреки няколкото изявления от тяхна страна, на които аз вече отговорих доста остро. С президента вече разговаряхме за това и доста се посмяхме".

Според запознати гневът на Тръмп е бил предизвикан от плановете на президентската администрация да предприеме ответни действия срещу Русия за кибератаките по време на кандидат-президентската кампания в САЩ.