Талантите на Кари Фишър, които надскачат "Междузвездни войни"

Актриса, писател, терапевт и дори журналист - какво не знаем за Кари Фишър

28.12.2016 | 21:22 Редактор: Жанета Нейкова
Талантите на Кари Фишър, които надскачат

Актриса, писател, терапевт и дори журналист – талантите на Кари Фишър са много и надскачат рамките на Междузвездни войни.

Годината е 1977-ма. Едва 21-годишна, Кари Фишър се превръща в едно от най-разпознаваемите лица в киното с ролята си на принцеса Лея във филма от сагата – „Нова Надежда“. Освен актриса, тя е и писател и сценарист.Описва борбата си с психичното биполярно разстройство и с пристрастеността към медикаменти, кокаин и алкохол.

В емблематичния автобиографичен роман, наречен „Пощенски картички от ръба“, главната героиня Сузана е пациент на в клиника за лечение на алкохолици. Критиката я описва като типично Фишър четиво – мрачна, но забавна история за трудния път към себе си.

Наскоро тя публикува и "Дневниците на принцесата", която е нейна осма книга. В нея разказва за връзката си с екранния си партньор Харисън Форд по време на снимките на "Междузвездните войни" през 1976 г.

Кари Фишър доказа, че можеше да бъде и страхотен журналист - интервюто й с Мадона за Rolling Stone от 1991 г. блести с хумор и откровения, а със съветите си в колонката, която пише в Гардиън дава полезни съвети за страдащите от биполярно разстройство.

Фишър поставя и пиеса на Бродуей "Wishful Drinking", която е забавен опит за "терапия на сцената". Там тя припомня не само за времето, в което влиза в ролята си на принцеса Лея, но и за борбата с депресията, както и за живота си като дъщеря на звездното семейство Еди Фишър и Деби Рейнолдс.

На сцената тя се появява с емблематичната си перука с двете плитки. Такава светът ще запомни малко мрачна, иронична, но достатъчно чувствителна, за да разбере, че хората винаги ще виждат в нея преди всичко принцеса Лея.