Германските власти заловиха българина, блъснал жена в метрото

Светослав Стойков бил идентифициран от охранител в център за бежанци

18.12.2016 | 09:27 Редактор: Мария Аладжова
Германските власти заловиха българина, блъснал жена в метрото

27-годишният Светослав Стойков, който ритна млада жена в метрото в Берлин, е заловен ог полицията в Германия, съобщиха местните медии.

Вчера стана ясно, че и четиримата мъже от скандалния видеозапис, в който Стойков рита млада жена в берлинско метро, са изчезнали.

Мъжът е бил задържан тази вечер около 17,30 ч. в автобус на централната берлинска автогара "Шарлотенбург", съобщи германската полиция.

В съобщението се казва още, че задържането на Стойков е било извършено на основата на издадена заповед за арест.

Българският гражданин е бил предаден на криминалната полиция, където се извършва предварителен разпит. Очаква се утре да му бъде повдигнато обвинение.

Стойков е роден в Добрич, но живее на семейни начала с жена във варненския ромски квартал "Максуда".

Светослав е с богато криминално минало. Нападателят от метрото е залавян и съден за кражби, грабежи и хулигански прояви.

Светослав има 3 момченца - най-голямото е на 10 г., а най-малкото е на 6 г. За тях се грижат родителите на жена му във Варна.

В Германия работел на строеж, заедно с двамата си братя, които също са заснети в скандалния видеозапис.

Според германското законодателство пет години затвор ще бъде присъдат на Светослав Стойков за нанасяне на телесна повреда на младата берлинчанка.

Прокуратурата обаче може да прецени, че е съществувал риск за живота на жената и да поиска и по-висока присъда.

Междувременно стана ясно, че Стойков е бил разпознат от охранител в общежитие за бежанци, където бил регистриран роднина на нападателя. Пред в. "Билд" охранителят разказва, че Стойков и братята му всеки ден идвали в центъра, за да извеждат техния роднина, а вечер се прибирали пияни.