Премиерът на Япония ще е първият лидер, който ще се срещне с Тръмп

Засега екипът на Шиндзо Абе не знае нито мястото, нито часа

17.11.2016 | 15:15 Редактор: Мария Аладжова
Премиерът на Япония ще е първият лидер, който ще се срещне с Тръмп

Японският премиер Шиндзо Абе ще е първият световен лидер, който ще се срещне с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Около срещата между двамата обаче има доста неясноти. Екипът на японския премиер не знае нито часа, нито мястото на срещата. Не е известно и с кого от екипа на Тръмп трябва да се контактува. 

Към момента се знае само, че Шиндзо Абе ще кацне в Голямата ябълка преди да се отправи към започващата в Перу среща на държавните от азиатски-тихоокенаския регион.

Въпреки създалия се хаос премиерът Абе заяви, че е развълнуван от предстоящите разговори с Тръмп и Япония е готова да продължи сътрудничеството си със САЩ.

"Изключително съм поласкан от възможността да се срещна с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп преди всеки друг световен лидер. Надявам се с него да проведем един наистина конструктивен разговор и да обменим идеите си за общото бъдеще на нашите две държави. Искам да изградя отношение на доверие с новия президент Тръмп и най-вече двамата да работим за общия просперитет на нашите две държави, както и за световния мир", заяви той.