Тръмп: Ще се отнасяме справедливо към всички - хора и нации

Той не пропусна да благодари и на опонента си Хилари Клинтън

09.11.2016 | 12:30 Редактор: Ирина Георгиева
Тръмп: Ще се отнасяме справедливо към всички - хора и нации

Доналд Тръмп изпрати по-различни послания в речта си вече като президент на САЩ спрямо тези от предизборната си кампания. Той заяви, че има мащабен икономически план, ще удвои растежа и ще се разбира с всички нации.

Доналд Тръмп триумфално излезе на сцената пред стотиците хиляди свои поддръжници в щаба на републиканците в Ню Йорк. Той беше придружен от цялото си семейство и своя вицепрезидент Майк Пенс.

Пред събралото се множество от хора, скандиращо името на 45 американски президент, милиардерът очерта накратко визията си за бъдещето на САЩ. 

"Ще се отнасяме справедливо към всички - хора и нации", обеща още Тръмп.

Новият държавен глава на САЩ обеща да бъде президент на всички американци, дори на тези, които не са го подкрепили. Той дори се обърна към тях за "техните насочи и тяхната помощ".

"Трябва да се обединим. Искам да кажа на всички демократи, републиканци и независими в тази страна искам да кажа – сега е моментът да се обединим", заяви той

Тръмп обеща още да изгради нова инфраструктура в страната.

"Ще работим за възстановяването на тази страна. Ще построим нови магистрали, мостове, летища, болници и училища. Ще възстановим изоставените градове във вътрешността на страната. Ще дадем работа на милиони американци. Предвиждаме проект, който ще доведе до възстановяването и растежа на тази страна. Ще потърсим подкрепата на държави, готови да работят рамо до рамо с нас. Ще направим икономиката силна. Америка никога повече няма да се задоволява с нещо, което е по-малко от най-доброто", заяви Тръмп.

Милиардерът гарантира и, че ще се погрижи за ветераните, които са направили много за държавата. "Срещнах толкова много от тях през последните 18 месеца и срещите бяха огромна чест", обясни той.

Новият президент на САЩ се обърна към света и заяви, че първо ще работи в интерес на Америка, но и ще се "грижи" за всички. "Ще търсим сътрудничество, а не конфликт", обеща той.

Тръмп не пропусна да благодари и на опонента си Хилари Клинтън. Той отбеляза, че тя му се е обадила вече и го е поздравила. "Хилари работи дълго и упорито за нашата страна и й дължим благодарности. Искрен съм!", обяви той.

"Мога да ви кажа само - кампанията свърши, но работата ни по това движение тепърва започва! Започваме веднага да работим за американския народ и ще вършим работа, с която да се гордеете от президента си", заяви Тръмп пред поддръжниците си.

"Отново, честта е за мен! Обичам тази страна! Благодаря ви много!", завърши прочувствената си реч Доналд Тръмп.