Нови мощни земетресения удариха Централна Италия

Ранените са десетки, няма данни за пострадали българи

27.10.2016 | 07:36 Редактор: Тодор Петров
Нови мощни земетресения удариха Централна Италия

Два мощни труса разтърсиха вчера Централна Италия, предизвикаха спирания на тока, затваряне на основна пътна артерия и накараха много хора да излязат в паника на подгизналите от дъжд улици. Един човек е загинал от страх в създалата се паника.

Десетки души са получили медицинска помощ вчера, а към момента няма данни за пострадали български граждани. Няколко ранени са били откарани с линейки в спешните отделения на болници в региона и други са отишли сами да потърсят лекарска помощ.

"Искам да благодаря на тези, които работят в дъжда в засегнатите от земетресението зони. Цяла Италия прегръща силно хората, които отново пострадаха", написа вечерта в Twitter италианският премиер Матео Ренци.

Първият трус е бил с магнитуд 5,4, а вторият още по-силен. Геофизичният институт на САЩ го определи първо с магнитуд от 6,4 по Рихтер, но след това коригира оценката си на 6,0.

Материалните щети са големи, а голяма част от хората прекараха нощта по площади и в колите си, предаде за Bulgaria ON AIR кореспондентът на БНР Елена Шаханова.