Започнаха преговорите за Сирия в Ню Йорк

Джон Кери и Сергей Лавров откриха срещата с ключовите си международни партньори

20.09.2016 | 17:28 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Twitter

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров откриха срещата с ключовите си международни партньори, след като наложеното преди седмица примирие в Сирия се срина, предават AFP и "Фокус".

Международната група за подкрепа на Сирия, в която се включиха 23 нации, се събраха в Ню Йорк на фона на горчивите обвинения срещу Русия и САЩ за провала на примирието в близкоизточната република. 

Припомняме, че тази нощ край сирийския град Алепо е бомбардиран хуманитарен конвой. Часове след като Дамаск обяви край на примирието 20 камиона с обозначителните знаци на "Червения полумесец" са били поразени от въздушни удари пред сградата на хуманитарната организация.

По конвоя са били изстреляни най-малко 5 ракети, коментират местни жители. Камионите е трябвало да доставят хуманитарна помощ за близо 78 000 души, блокирани в контролирани от бунтовниците райони в близост до Алепо.

Все още никой не е поел отговорност за нападението. Според активисти на Сирийския център за правата на човека то е дело на сирийски или руски военни самолети. 

По-рано бяха бомбардирани контролираните от опозицията райони на Алепо. Това стана няколко часа, след като правителствените сили обявиха, че прекратяват въведеното миналата седмица примирие.