Хилари Клинтън не е припаднала, получила световъртеж

Кандидат-президентът на САЩ даде разяснения за здравословното си състояние

13.09.2016 | 14:05 Редактор: Луиза Божинова
Хилари Клинтън не е припаднала, получила световъртеж

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън даде разяснения за здравословното си състояние в телевизионно интервю. Темата се дискутира през последните два дни. В интервю за Си Ен Ен Клинтън уточни, че не е припаднала и загубила съзнание, а е получила световъртеж и е загубила равновесие.

Заради световъртежа се наложи Клинтън да напусне по-рано възпоменателната церемония за жертвите на атентатите от 11 септември 2001 г. След като се качила в колата, тя се почувствала по-добре, отбелязва бившата първа дама. 

Тя призна, че е пренебрегнала предписанията на лекарите да си почива, заради пневмонията, от която страда. 

Кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп от своя страна обяви, че ще разкрие подробности за здравословното си състояние. Според милиардера здравето се е превърнало "във въпрос" от предизборната кампания. 

"Надявам се Хилари да се оправи. И то съвсем скоро. Дано й е минала кашлицата. Все пак това беше миналата седмица. Надявам се тя да се подобри и съвсем скоро отново да поднови предизборната си кампания. Надявам се да е по-добре, наистина, тъй като искам двамата да проведем един истински дебат", заяви Тръмп. 

Милиардерът, който е основен опонент на Клинтън в надпреварата за Белия дом, постави под въпрос здравето на бившата първа дама още в началото на миналия месец. 

Тръмп заяви пред свои привърженици, че Клинтън "не разполага с умствена и физическа издържливост", за да служи като президент и да се бори с екстремистите от "Ислямска държава".