Сегашният генрален секретар на ООН изрази предпочитания жена да го наследи на поста

Бокова притежава необходимите качества, сочат анализатори

08.09.2016 | 11:33 Редактор: Мария Аладжова
Сегашният генрален секретар на ООН изрази предпочитания жена да го наследи на поста

Има много изтъкнати мотивирани жени лидери, които наистина могат да променят света. Това заяви Генералният секретар на ООН Пан Ки-мун и изрази предпочитания, че би искал жена да го наследи.

Русия пък настоява за кандидат от Източна Европа, който да оглави организацията. 

Надпреварата вече е в разгара си и нашата сънародничка Ирина Бокова активно участва в нея. Според анализатори тя определено съчетава двете качества, необходими за поста, а именно, че е жена и е от Източна Европа.

Не липсват обаче и критики по адрес на Бокова. Още преди номинацията ѝ някои авторитетни западни издания, а и посолства, гледаха на нея като на кандидат близък до Москва. В България пък залагаха силни шансове тя да оглави ООН.

Вижте още във видеото:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ilko_Iliev
преди 7 години
По-некадърен репортаж едва ли може да се направи! От 12 кандидати, българката е трета. И след третото гласуване е най-одобряваната жена-претендент за поста. За Източна Европа няма да говоря. "Резултатите сочат друго"... Какво друго, бе, моме? Бокова е с огромни шансове да оглави ООН! И ти, като "журналист" можеш да я подкрепиш, като направи обективен (дори не добронамерен) репортаж. Или безродието ти е присъщо? Сигнализирай за неуместен коментар