fallback

Хилари Клинтън прие номинацията за президент

Съперник на Клинтън за Белия дом е Доналд Тръмп

29.07.2016 | 13:17 Автор: Ирина Георгиева

Хилари Клинтън официално прие номинацията на Демократите за битката за Белия дом. Първата жена, номинирана за президент на САЩ произнесе реч пред конгреса във Филаделфия пред 5-те хиляди делегати, които я посрещнаха така.

Пред погледа на дъщеря си Челси и съпруга си Бил – Хилари Клинтън, напомни на американците, че това е съдбовен момент не само за Демократическата партия, но и за цялата нация.

"За да направим тази страна място, в което нашите деца могат не само да мечтаят, но и да осъществят мечтите си. Страна, в която любовта надвива омразата. Със смирение, решителност и безкрайна увереност приемам да бъда кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ", заяви Хилари Клинтън.

В речта си тя благодари на своя основен съперник за номинацията на демократите - сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който обаче бе показан от телевизионните камери да наблюдава съвсем безучастно изказването й от трибуните. 

"Искам да благодаря на Бърни Сандърс. Бърни твоята кампания вдъхнови милиони американци. На всичките ти поддръжници искам да кажа – чухме ви и ви благодарим. Вашата кауза е и наша кауза. Нашата страна има нужда от вашите идеи, подкрепа и страст", каза Клинтън.

Продължава и подкрепата от известни личности към кандидата на демократите за президент. Певицата Кейти Пери обясни защо подкрепя Хилари и я нарича свой идол. Звездата преди месеци дори й предложи да напише песен за президентската й кампания.

"Родителите ми са пастори и заклети републиканци. Аз не завърших училище и за нещастие нямам особено голямо образование. Но съм възприемчива и имам глас. затова сега ви приканвам да бъдете отворени към нови идеи и да използвате гласа си, защото на 8 ноември ще бъдете толкова силни, колкото всеки милиардер. Запомнете – не е важно от къде си дошъл, а в какъв човек си се превърнал. Ето как аз ще използвам моя глас – Аз ще гласувам за Хилари Клинтън. Обичам те Хилари", заяви певицата.

На изборите в САЩ през ноември опонент на Хилари Клинтън ще бъде кандидатът на Републиканската партия – Доналд Тръмп. През последните месеци милиардерът отправи доста злобни и остри нападки срещу съперничката си за президентското кресло в Белия дом.

 

fallback
Още от Свят
fallback