Расте броят на убитите при стрелбата в Мюнхен

Същевременно се провежда евакуация на станция „Мариенплац“ на метрото в Мюнхен - съобщава се за втора стрелба

22.07.2016 | 21:21 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Twitter

Няколко души са били убити при стрелбата в най-големия търговски център в германския град Мюнхен, съобщиха от полицията, цитиранa от BBC. По данни на AFP, загиналите са поне шестима души. Няколко души са ранени.

В ход е мащабна спецакция. Полицията призовава хората да си останат вкъщи и да избягват да излизат по улицата. Районът е отцепен, а над него кръжат хеликоптери.

Търговският център Олимпиа се намира в северозападния квартал Моозах. Някои от продавачите в търговския център все още са в него и не могат да го напуснат. Съобщава се за един или повече нападатели, пише BBC. 

"Стрелбата може да е била от един или няколко души, колегите сега са на място, изясняват се всички обстоятелства. Засега не може да се каже какви са мащабите на всичко това. Има ли жертви или пострадали в момента се уточнява", заявиха от правоохранителните органи, цитирани от "Фокус".

"Трима въоръжени нападатели са въвлечени в стрелбата", съобщи прес-секретар на полицията, сочейки свидетелски показания

Няма информация какъв е мотивът за нападението. 

Стрелецът е бягал покрай Олимпийския стадион в южния германския град, като е стрелял по няколко души, преди да напусне в посока на близката станция на метрото. 

Същевременно се съобщава за второ нападение в Мюнхен – стрелец е открил огън на метростанция. Полицията евакуира станция „Мариенплац“ на метрото в Мюнхен, предадоха The Daily Star и "Фокус". Все още няма данни за броя на пострадалите и загиналите.

Съобщава се, че един от стрелците се е самоубил.

Бърза помощ в Мюнхен съобщава за други инциденти със стрелба на няколко места в града.

Полицията призовава жителите да избягват откритите места и да не качват в интернет видео или фотографии от мястото на събитието.

Във връзка със стрелбата в град Мюнхен, българските граждани могат да звънят за сигнали и съдействие на ГК на тел.: 0049 172 888 10 56.

Градският транспорт в Мюнхен не работи.