Камерън се отказа от битката за британски премиер

Тереза Мей ще бъде новият министър- председател... от сряда вечерта

11.07.2016 | 19:37
Камерън се отказа от битката за британски премиер

"От сряда вечерта Великобритания ще има нов премиер". Това каза Дейвид Камерън. По думите му вътрешният министър Тереза Мей, останала единствен кандидат за негов наследник, има пълната му подкрепа, пише "Дневник".

"Смятам, че Андреа Ледсъм взе правилно решение, като се оттегли от надпреварата. Очевидно е, че Тереза Мей се ползва с огромна подкрепа в Консервативната партия. Доволен съ, че тя ще е следващият премиер на Великобритания. Тя е силна и компетентна, напълно способна е да бъде лидерът, от който страната ще има нужда през следващите години и има пълната ми подкрепа", обясни Камерън.

Утре ще бъде последното правителствено заседание, на което ще председателства британският премиер в оставка Дейвид Камерън, предаде "Гардиън".

"Утре за последен път ще председателствам срещата на кабинета. В сряда ще бъда в Камарата на общините, за да отговарям на въпроси. След това очаквам да отида в двореца и да депозирам оставката си, така че ще имаме нов премиер в сряда вечерта", поясни британският държавен глава.