Полицаи пострадаха при атака срещу американско консулство в Саудитска Арабия

В Кувейт пък бяха предотвратени три терористични атаки на екстремистите от ИД

04.07.2016 | 14:02 Редактор: Луиза Божинова
Полицаи пострадаха при атака срещу американско консулство в Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия двама полицаи пострадаха при атаката срещу американско консулството. Американското дипломатическо представителство в Джеда отново беше обект на екстремистка атака през 2004 г., при която загинаха девет души.

В Кувейт пък бяха предотвратени три терористични атаки на екстремистите от "Ислямска държава", включително срещу шиитска джамия. В съобщение от вътрешното министерство на страната се съобщава, че заговорите са били насочени срещу Кувейт и че в проведените операции са били арестувани няколко членове на терористичната групировка.

Междувременно броят на жертвите след бомбените нападения в Ирак надхвърли 120 души. Ранените достигнаха 187 души. Десетки се водят за изчезнали и се смята, че са загинали в експлозията. Това е най-кървавият атентат в Багдад от началото на годината.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за двете нападения. Според непотвърдени данни на някои арабски медии убитите в двата атентата са между 130 и 160 души. Властите обявиха тридневен траур.