История като на кино: Майка откри отвлечената си дъщеря след 19 години

Рожбата й била отвлечена през 1997 г. в Кейптаун, когато била едва на три дена

10.03.2016 | 15:40 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Архив

История като на кино - майка откри отвлечената си дъщеря след 19 години в Кейптаун. Рожбата й била отвлечена през 1997 г., когато била едва на три дена.

Още по темата

Южноафриканска гражданка бе официално обвинена за отвличането през 1997 г. и й бе отказано освобождаване под гаранция, докато очаква присъдата.

Мистерията с изчезналото дете започнала да се разплита, след като в гимназия в Кейптаун, където учи 19-годишната вече пораснала девойка, започнало да ходи и друго, по-малко момиче, с което удивително си приличали. След ДНК анализи, проведени по инициатива на майката на по-малкото дете Селесте Нурс, се оказало, че двете момичета са сестри.

Нурс настояла за изследванията, защото продължавала да носи мъката по нейната по-голяма дъщеря, изчезнала при странни обстоятелства от родилно отделение през 1997 г., пише БНР. Първото й раждане било с цезарово сечение. Тогава Нурс била под въздействието на силни лекарства, но си спомняла, че на третия ден след раждането видяла около плачещото си бебе непознат човек в кафяви дрехи, след което изпаднала в унес. Когато се свестила, детето било изчезнало и никой от персонала не можел да й каже нищо.

Обвинената южноафриканска гражданка твърди, че не е виновна, а също е жертва на измама. Преди 19 г. лежала в същата болница след помятане. Жената обаче твърди, че бебето се оказало при нея не там, а на оживена гара, където то й било предложено от някоя си Силвия - личност, която следствието така и не открива.

Приемната майка не успява да представи и документи за осиновяване на детето, за които казва, че били "изгубени".

19-годишната девойка обаче отказва да се отрече от жената, която продължава да смята за своя майка, и остава да живее с нейния съпруг, когото обича като свой баща.