Почти всички заподозрени за насилието в Кьолн са чужденци

Близо 380 жени се оплакаха от агресивно поведение на мъже от арабски или североафрикански произход на гаровия площад в новогодишната нощ

11.01.2016 | 13:05 Редактор: Ирина Георгиева
Почти всички заподозрени за насилието в Кьолн са чужденци

По-голямата част от заподозрените за насилието в навечерието на Нова година срещу жени в Кьолн са "от чужд произход", обявиха германските власти на 11 януари, оповестявайки първоначалните разкрития на разследването, предаде AFP.

"Свидетелските показания и докладът на местната полиция, както и разкритията на федералната полиция показват, че почти всички хора, които са извършили тези престъпления, са от чужд произход." - заяви министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Ралф Йегер, цитиран от агенция "Фокус".

Близо 380 жени се оплакаха от агресивно поведение на мъже от арабски или североафрикански произход на гаровия площад в новогодишната нощ, съобщи DW. Около 40% от тях засягат обвинения в сексуални нападения.

На 9 януари Ангела Меркел заяви, че Германия ще преразгледа законодателството си по отношение на престъпления, извършени от имигранти. Конкретните мерки, които партията на Меркел предвижда, са отнемане на бежанския статут и депортиране.