Френската полиция идентифицира третия нападател от Батаклан

Най-вероятно става дума за 23-годишния Фуед Мохамед Агад от Страсбург

09.12.2015 | 15:00 Редактор: Ирина Георгиева
Френската полиция идентифицира третия нападател от Батаклан

Френската полиция е идентифицирала третия нападател, който е участва в атаката на концертната зала "Батаклан" в Париж от 13 ноември, при която бяха убити 89 души, съобщи премиерът Манюел Валс, цитиран от BBC.

Валс не назова името на мъжа, но не оспори и информацията, че той е с френска националност, казва се Фуед Мохамед Агад и е на 23г. от Страсбург.

Потвърдено е, че тримата въоръжени мъже, които нападнаха "Батаклан" са френски граждани. Другите нападатели, които взеха участие в координираните нападения в Париж на 13 ноември, при които загинаха 130 души също са идентифицирани като френски или белгийски екстремисти.

Фуед Мохамед-Агад е пътувал до Сирия в края на 2013г. като част от група радикализирана група младежи от Страсбург. Той е бил придружаван от брат си. Някои от тях са арестувани при връщането им във Франция през пролетта на 2014г.

Мохамед-Агад е идентифициран в края на миналата седмица от полицията, след като беше потвърдено, че ДНК-а пробите съвпадат с тези от членове на семейството му, пише AFP.

Другите двама, които участваха в нападението на концертната зала са французите 29-годишният Омар Исмаил Мостефай и 28-годишният Сами Амимур. 

Тримата атакуваха "Батаклан" около 21:40 на 13 ноември, по време на концерт.