fallback

Турската полиция арестува 50 души в Истанбул за връзки с ИД

Арестите са свързани с бомбения атентат в Анкара, в който загинаха не по-малко от 102 души

18.10.2015 | 13:45 Автор: Георги Стоянов

Полицията в Истанбул предприе две мащабни операции срещу джихадистката терористична група "Ислямска държава" и ляво-екстремистката група Революционен фронт партия за освобождение, които се смята, че са замесени в бомбения атентат в Анкара предишната събота, в който загинаха не по-малко от 102 души.

Едната операция е била предприета в района на Пендик на азиатския бряг на града, а другата в европейските райони на мегаполиса. Твърди се, че са задържани  около 50 души, една жена е била ранена.

 Американското генерално консулство в Истанбул опроверга разпространените в социалната мрежа Туитър съобщения, че в града се очакват терористични атентати.

От страна на генералното консулство не са излъчвани подобни информации. Нито това, че сме отправили предупреждения към американските граждани да стоят далеч от обществените места в Истанбул и от големи групи хора поради риск за сигурността им.

Това се казва в излъченото от американското генерално консулство писмено изявление.

То е по повод съобщенията, които снощи бяха разпространени в социалните медии от името на американското генерално консулство. В тях се твърдеше, че се очаквали бомбени атентати в Истанбул, даже бяха посочени имената на няколко известни квартала.

Твърдеше се също, че американското консулство предупредило своите граждани да напуснат страната заради рискове за сигурността им. Тези съобщения предизвикаха голяма паника.

fallback
Още от Свят
fallback