Русия не допусна представители на ЕС на погребението на Борис Немцов

Погребението е в същото гробище, където е погребана и убитата през 2006 руска журналистка Ана Политковская

03.03.2015 | 11:17 Редактор: Георги Стоянов
Русия не допусна представители на ЕС на погребението на Борис Немцов

Опечалени близки на Борис Немцов

Русия не допусна няколко политици от ЕС да присъстват на погребението на Борис Немцов - убитият в петък руски дисидент, съобщава BBC.

Още по темата

 

Виза е била отказана на говорителя на полския сенат Богдан Борусевич, докато латвийски депутат е била върнат, след като е пристигнала на летището в Москва.

Опозиционният лидер Алексей Навални също не е получил разрешение да напусне затвора за няколко часа, където излежава 15 дневна присъда.

Погребението ще се състои днес следобед на гробището Троекуровское, където е погребана и убитата през 2006 руска журналистка Ана Политковская.

Немцов, който беше отявлен критик на руския президент Владимир Путин, беше убит на мост близо до стената на Кремъл в петък вечерта.

За момента задържани заподозряни няма.

През последните години Немцов открито се противопоставяше на президента Путин, разобличавайки корупционни схеми по високите етажи на властта в Русия, както и намесата на Русия в Украйна и други съседни страни.

Борис Немцов беше прострелян с 4 куршума в гърба в непосредствена близост до Кремъл – район, който се приема за едно от най-сигурните места в страната.

Над 60 хиляди демонстрираха по улиците на Москва в неделя в знак на протест срещу убийството.