Дете се заключи в Tesla, след като батерията на електромобила паднала

Пожарната служба бързо се притекла на помощ

25.06.2024 | 15:43 Редактор: Толя Стоянова
Дете се заключи в Tesla, след като батерията на електромобила паднала

Дете на година и половина се заключи само в Tesla Model Y. Изваждането му било невъзможно, без да се счупи стъклото на колата. Пристигналите пожарникарите също не знаели как да отворят модела на калифорнийската марка. Автомобилите на Мъск се отварят с карта или от приложението.

Бабата, която придружавала детето, се казва Рене Санчес и живее в Скотсдейл, Аризона. Тя тръгнала със своята 20-месечна внучка към зоологическата градина във Финикс. Рене оставила малката в детската седалка и затворила вратата. И тогава започнал кошмарът: 12-волтовата батерия на Tesla, която захранва електрическите системи, "паднала" на нула.

Санчес изпаднала в паника, когато не успяла да отвори колата с приложението или картата. Нито с натискане на дръжките на вратите. Tesla, за разлика от други автомобили, нямат физически ключ, който да използва механичната система вместо централното заключване. Отчаяна, тя решила да се обади на службите за спешна помощ. 

Пожарната служба бързо се притекла, но първото нещо, което казали момчетата, било: "О, това е Tesla, не можем да отворим тези коли".  В крайна сметка счупили прозореца, като преди това го опаковали така, че да не изхвръкне стъкло към детето.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС