Развожаев: Украинска ракетна атака уби двегодишно дете и рани 22-ма души

Фрагменти са паднали в района и парчета шрапнели са уцелили хора

23.06.2024 | 15:28 Редактор: Деси Николова
Развожаев: Украинска ракетна атака уби двегодишно дете и рани 22-ма души

Украинска ракетна атака срещу Севастопол на анексирания от Русия полуостров Крим уби двама души, включително двегодишно дете, и рани 22 души, съобщи назначеният от Москва губернатор на града.

Севастопол, черноморски пристанищен град и военноморска база на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г., редовно е подлаган на обстрел от страна на Украйна, но броят на жертвите от неделната атака е необичайно висок.

"По предварителна информация при днешната атака на въоръжените сили на Украйна срещу Севастопол са загинали 2 мирни жители, единият от които е 2-годишно дете", написа в Telegram губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев.

Губернаторът заяви, че Украйна е изстреляла пет ракети, които руската противовъздушна отбрана е прихванала над морето, но фрагменти са паднали в района на брега и парчета шрапнели са ранили хора, информира БГНЕС.

Развожаев допълни, че фрагментите от ракетите са попаднали в крайбрежните райони в северната част на града и са подпалили къща и гора.

По-рано в неделя безпилотен самолет, изстрелян от Украйна по южната част на руската Белгородска област, уби един човек, съобщи още губернаторът.

Снимка: БГНЕС