Кървави нападения на Евро 2024, мъж е ранен сериозно при стрелба в Берлин

Нападението е станало по времена мача Италия - Албания

16.06.2024 | 09:05 Редактор: Елеонора Танева
Кървави нападения на Евро 2024, мъж е ранен сериозно при стрелба в Берлин

Стотици полицаи са блокирали берлинския квартал "Моабит", след като неизвестен е стрелял по време на мача между Италия и Албания (2:1) в събота вечерта, информира Bild.

23-годишен мъж е сериозно пострадал. Той има прострелни рани в крака и рамото. Според свидетели са се чули поне шест изстрела, а причината за стрелбата е спор, възникнал покрай мача между италианците и албанците, който се игра в Дортмунд.

Стотици тежковъоръжени полицаи и части на специалните сили издирват стрелеца, но търсенето до момента не дава резултат.

Със смъртен случай завърши друг спор между фенове. След мача на откриването на Евро 2024, в който Германия победи Шотландия с 5:1 в петък вечерта, е възникнало масово сбиване на стадиона на Унтерлидербах във Франкфурт. В мелето един човек е бил убит с прободна рана в гърдите, а няколко други са били ранени.

В събота през деня 31-годишен гражданин на Франкфурт се е предал в местната полиция. Властите обявиха, че той е арестуван и ще бъде обвинен в непредумишлено убийство, пише БГНЕС

Вчера стана ясно, че друг мъж с нож е ранил няколко човека по време на частно парти за мача на Германия в град Волмирщет. Нападателят е бил прострелян от пристигналите полицаи, а след това е починал от раните си в болницата. 

Снимка: БГНЕС