Дуа Липа определи израелската офанзива в Газа като "геноцид"

"Изгарянето на живи деца никога не може да бъде оправдано", категорична е певицата

30.05.2024 | 08:41 Редактор: Тодор Петров
Дуа Липа определи израелската офанзива в Газа като

Световноизвестната поп певица Дуа Липа осъди израелската офанзива в Газа като "геноцид", след като в Лондон се проведе нов пропалестински протест, при който бяха арестувани десетки хора. 40 души бяха арестувани в Лондон след пропалестинска демонстрация, в която участваха до 10 000 души, съобщи полицията на Обединеното кралство.

"Изгарянето на живи деца никога не може да бъде оправдано. Целият свят се мобилизира, за да спре израелския геноцид", написа певицата в Instagram с хаштаг "#AllEyesOnRafah", който се превърна в тенденция в социалните мрежи.

Американският актьор Педро Паскал и моделът Бела Хадид също публикуваха в Instagram графики с надпис "Всички гледат към Рафах". Хадид е изразявала гласно подкрепата си за правата на палестинците, а също така е наричала израелската офанзива "геноцид", припомня БГНЕС.

Рок звездата Пол Уелър, рапърът Stormzy и актрисата Тилда Суинтън са сред британските знаменитости, които по-рано са призовавали за прекратяване на огъня в Газа. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
САЩ убиха 500 000 деца в Ирак в една измислена война . Никой радетел за ивроатлантически " ценности" не забеляза. Даже оправдават това. Все пак господарят никога не е виновен.Псевдоцивилизованият свят мълчи и ще продължава да мълчи за ГАЗА. Сигнализирай за неуместен коментар