"Човек хвръкна във въздуха": Силна турбуленция рани 12 души при полет на Boeing

Знакът за предпазен колан не е светнал при опасната ситуация пред самолета

27.05.2024 | 09:42 Редактор: Беатрис Младжова

Полет над Турция на авиокомпанията Qatar Airways рани 12 души след силна турбуленция, преди да кацне по разписание в Дъблин в неделя. 

Според RTE News пътниците на полета са казали, че поне един член на екипажа е изхвърчал във въздуха, когато самолетът внезапно е загубил височина. Един от мъжете си спомня, че самолетът е паднал за няколко секунди, при което храна се е разлетяла из кабината, а други описват усещането за паника и страх в самолета.

Полет QR017 на Qatar Airways от Доха е бил посрещнат от пожарникари и спасители при пристигането си малко преди 13:00 ч. местно време, се казва в изявление на летището в Дъблин. Шестима пътници и шестима членове на екипажа съобщават за наранявания.

Един от пътниците разказва пред RTE News, че знакът за предпазен колан не е светнал, когато самолетът Boeing Co. 787 е попаднал в турбуленция. Някои от членовете на екипажа са с одраскани лица, а ръката на един човек е била в превръзка, каза една от пътничките. 

В изявление на Qatar Airways се казва, че пострадалите по време на полета получават медицинска помощ, а инцидентът е обект на вътрешно разследване.

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: архив БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 3 седмици