Роберт Фицо е опериран повторно, състоянието му е критично

"Ще са нужни несъмнено няколко дни, за да видим как се развиват нещата", заяви словашкият министър на отбраната

17.05.2024 | 16:55 Редактор: Толя Стоянова
Роберт Фицо е опериран повторно, състоянието му е критично

Оперираха за втори път премиера на Словакия Роберт Фицо. Той все още е в сериозно състояние, предаде Франс прес. Новината съобщи словашкият министър на отбраната Робърт Калиняк.

"Той беше подложен на близо двучасова операция. Състоянието му е все още много сериозно. Ще са нужни несъмнено няколко дни, за да видим как се развиват нещата", каза Калиняк.

По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер. Следователите отведоха предполагаемия извършител на нападението в апартамент, който той споделял със съпругата си в град Левице, според кадри на телевизия "Маркиза".

"Полицията остана в апартамента в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от апартамента", обяви частната телевизия.

Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше обвинен в опит за убийство заради тази атака, която полицията определя като политически мотивирана.

Фицо беше взет под прицел в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено заседание на Министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на около 80 километра от Левице. Той беше транспортиран в болницата в Банска Бистрица за операция, продължила пет часа. Атаката потресе Словакия, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ббб
преди 2 месеца
Ей ще затрият човека, ей.. Дали е случайност.. Сигнализирай за неуместен коментар