Ким Чен Ун поздрави Путин за 9 май: Успех в борбата с империалистите

Лидерът на Северна Корея изрази твърда подкрепа към каузата на Русия

09.05.2024 | 11:57 Редактор: Беатрис Младжова

На 9 май в Русия честват Деня на победата, а лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун изрази подкрепа към държавния глава на страната Владимир Путин и му пожела победа "в борбата срещу хегемонистичната политика на империалистите", предаде информационната агенция KCNA.

В посланието си севернокорейският лидер отбелязва, че победата във Втората световна война е извоювана от "руския народ". Според него тази война е показала, че "всеки агресор, който се опитва да доминира над света и да го завладее, никога няма да може да избегне унищожението".

Ким смята, че днес руският народ под ръководството на Путин "успешно носи гордостта на победоносното военно поколение". Той определи президента на Русия като "лидер на усилията за защита на суверенитета на страната от брутални предизвикателства и заплахи от вражески сили".

"Изразявам твърда подкрепа и солидарност със святата кауза на Русия и се надявам, че Вие ​​и смелата руска армия и народ ще спечелите нова победа в борбата срещу хегемонистичната политика и произвола на империалистите", се казва още в посланието на Ким Чен Ун, предаде "Фокус".