Путин за Деня на победата: Свещен празник, няма да допусна глобален конфликт

Президентът на Русия обвини Запада, че се опитва да изопачи истината за Втората световна война

09.05.2024 | 11:21 Редактор: Елеонора Танева

Руският президент Владимир Путин поздрави участниците в парада, посветен на Деня на победата, като го нарече "национален, свещен празник".

Хиляди присъстват на церемонията на Червения площад в Москва. Путин припомни, че на 9 май "почитаме нашите бащи и дядовци, прадядовци". 

"Те защитиха родната си земя и победиха нацизма, освободиха народите на Европа и достигнаха върховете на воинската и трудова доблест", подчерта руският президент, цитиран от ТАСС.

Той изрази увереността си в осигуряването на свободно и безопасно бъдеще за Русия и нейния обединен народ. Путин обвини Запада, че се опитва да изопачи истината за Втората световна война, защото, по думите му, "пречи на колониалната политика".

"Реваншизмът е част от политиката на западните елити за разпалване на нови конфликти. Западът се опитва да разпалва конфликти в света, междуетническа вражда и да ограничава суверенните центрове на развитие", каза Путин и допълни, че ще направи всичко, за да предотврати глобален конфликт.


2
2 rate up comment rate down comment 2
Алека дър
преди 1 седмица
ЩеПочерпия за победата на Русия над фашизма! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 3
Не е победен
преди 1 седмица
Семето на нац$$*** отново погълна. Този път, обаче, " богоизбраните" не се самонаричат " чиста ар. раса", а " цивилизован свят", който трябвало да се бори с нежелаещите да приемат господството на " цивилизованите" над " нецивилизованите", цинично наречено " демокрация". Сигнализирай за неуместен коментар