Украйна е напът за разреши на затворници да се бият във въоръжените сили

Парламентът гласува "за" доброволната мобилизация

08.05.2024 | 17:50 Редактор: Вяра Димова
Украйна е напът за разреши на затворници да се бият във въоръжените сили

Украинският парламент гласува закон, който ще позволи на някои затворници да се бият във въоръжените сили, съобщиха трима депутати.

"Парламентът гласува "за" доброволната мобилизация на затворниците. Проектозаконът открива възможност за определени категории затворници, които са изразили желание да защитават страната си, да се присъединят към армията", заяви в публикация във Facebook депутатът Елена Шуляк, ръководител на партията на президента Володимир Зеленски, пише БГНЕС.

Преди законът да влезе в сила, той трябва да бъде подписан от председателя на Върховната рада и Зеленски. 

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: архив, БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Друго казвахте
преди 1 седмица
Нали това, че Украйна била в критично положение, " руска пропаганда, дезинформация и хибридна война"? Затова Макрон иска европейски армии в Украйна, а Зеленски е публикувал петиция в подкрепа Украйна да покани чужди войски да се включат във войната? Затова ли украинският ни министър на войната , още преди да поеме поста, заговори за закон за мобилизацията на цивилни и обеща, че нямало да се връща наборната служба? Затова ли чужди войски постоянно се настаняват на наша територия? Просто така? Сигнализирай за неуместен коментар