Разчистиха палатков лагер на пропалестински протестиращи във Вашингтон

Някои от тях са били напръскани с лютив спрей

08.05.2024 | 15:30 Редактор: Беатрис Младжова
Разчистиха палатков лагер на пропалестински протестиращи във Вашингтон

Полицията започна да разчиства пропалестински палатков лагер в университета "Джордж Вашингтон" във федералната столица на САЩ - Вашингтон, часове след като десетки протестиращи поеха от там към дома на президента на образователната институция Елън Гранбърг, съобщи Асошиейтед прес.

"Към 3:30 часа сутринта полицията отправи третото си и последно предупреждение към демонстрантите да се преместят, заявявайки, че останалите в двора на университета и на прилежащата отсечка на Ейч Стрийт ще бъдат арестувани", съобщи независимият студентски вестник на университета.

Управата на университета предупреди в изявление, че може да изключва студенти, участващи в протестите в кампуса на учебното заведение.

"Докато университетът се стреми да защити правата на студентите да изразяват свободно мнението си, протестният палатков лагер еволюира в незаконна дейност с участници, които пряко нарушават редица университетски политики и градски регулации", пише в изявление на университета "Джордж Вашингтон".

Местните медии съобщиха, че някои от протестиращите са пръскани с лютив спрей, когато полицията ги спира да не влязат в лагера и че около 30 души са били арестувани, съобщи БТА.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС