Зеленски: Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши

Нови атаки над Харков и Днепър в Украйна

05.05.2024 | 14:05 Редактор: Беатрис Младжова

В нощта на Великден Русия атакува украинските региони Харков и Днепър, както и черноморския пристанищен град Одеса. Съобщава се за убити и ранени хора. По думите на президента Володимир Зеленски руски изтребител е бил свален над Източна Украйна. 

При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на други обекти, къщи и търговски сгради. В Одеса на юг военновъздушните сили заявиха, че противовъздушната отбрана е свалила всичките 13 атакуващи дрона. Председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер каза, че падащи отломки са ранили четирима души и са предизвикали пожар в офис сграда.

"През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши. Искам специално да поздравя 110-ата механизирана бригада за това, че свали още един руски Су-25 над Донецка област", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
Не е честно
преди 1 седмица
Зеленски не е християнин. Няма право да говори за Великден, точно той, който руши църкви и преследва християни; който създаде разколническа църква в Украйна; който подари на папата икона/ картина според Зеля/, на която Бог е изобразен като тъмно петно. Съжалявам, но поведението на Зеленски показва единствено и само омраза към християните и християнството. Затова праща украинците да загиват. Грозно е да използва християнството за низките си цели. Сигнализирай за неуместен коментар