Руска авиобомба, предназначена за Украйна, е паднала върху къща в Белгород

Петима души са ранени и са откарани в болници с различни травми

04.05.2024 | 19:30 Редактор: Деси Николова
Руска авиобомба, предназначена за Украйна, е паднала върху къща в Белгород

По непотвърдена информация една от руските авиобомбите, предназначени за хвърляне на територията на Украйна, е паднала в руския град Белгород, предаде УНИАН. 

Според губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков в резултат на експлозията са пострадали най-малко 30 частни жилищни сгради и 10 автомобила. Петима души са ранени и са откарани в болници с различни травми.

Губернаторът също публикува снимки на доста сериозни разрушения на мястото на инцидента, но не назова причината за случилото се - дори и под формата на предварителна версия, което е изключително нетипично за този вид официални изявления.

Белгородският опозиционен Telegram канал "Пепел" отбелязва, че експлозията в Белгород е станала точно в момента, когато руската авиация е изстрелвала регулируеми авиационни бомби по посока на Харков. Отбелязва се също, че преди експлозията в града не е била обявена ракетна заплаха, което прави версията с украинска ракета малко вероятна, предаде БГНЕС.

"Руска авиобомба вероятно е паднала върху къща в Белгород", се казва в съобщението на "Пепел", като се добавя, че стълбът дим на снимката от мястото на инцидента също е характерен за експлозия на бомба.

Снимка: БГНЕС/Архив