Нарковойна: Един убит, а трима са в тежко състояние след стрелба в Париж

"Трябва да се въведе ред и да се изкорени трафикът", каза кметът на предградието Стефан Бланше

04.05.2024 | 11:36 Редактор: Искра Ангелова
Нарковойна: Един убит, а трима са в тежко състояние след стрелба в Париж

Един човек беше убит и шестима ранени през нощта в северно парижко предградие при стрелба, вероятно свързана с трафик на наркотици, съобщиха прокурори и кметът.

Атаката на паркинг близо до културен център в Севран, който се намира между центъра на Париж и главното летище на града Шарл дьо Гол, е извършена около 23:45 ч. петък, казаха прокурорите. При пристигането на място полицаите открили четирима ранени, разхвърляни на земята.

Единият почина скоро след това, а другите трима бяха откарани в болници в тежко състояние, каза източник от полицията. Още трима души, ранени от куршуми, по-късно са откарани в болница, допълва източникът. Той сподели още, че двама мъже са пристигнали на паркинга с кола и единият от тях е излязъл и е открил огън. След това нападателите избягали. Кметът на предградието Стефан Бланше каза пред АФП, че "очевидно е уреждане на сметки, свързани с трафика на наркотици".

"Трябва да се въведе ред и да се изкорени трафикът. Тези идиоти стреляха с бойни патрони и не обърнаха внимание на призивите за спокойствие", добави той, цитиран от БГНЕС.

Полицията е започнала разследване за умишлено убийство от организирана банда, казаха те. До събота сутринта нямаше арести.

Снимка: БГНЕС / Архив