Пилот на AirAsia не успял да премине тест за наркотици

Пилотът наскоро е били изписан от болница, където е приемал лекарствени препрати срещу простуда

02.01.2015 | 13:08 Редактор: Мариета Иванова
Пилот на AirAsia не успял да премине тест за наркотици

Пилот на малайзийската авиокомпания  AirAsia е отстранен от графика за полети заради получени положителни резултати на тест за употреба на наркотици, съобщава информационна агенция ТАСС. Срещу пилота е започнала проверка за употреба на морфин. По информация на китайската централна телевизия тестовете са направени след извършен полет от Джакарта до Бали.

„Искам да уточня, че един от нашите пилоти не успя да премине тест за употреба на наркотици. Той няма да може да извършва полети до приключване на проверката,” коментира ръководителят на индонезийското представителство на  AirAsia Суну Видятмоко. Наред с това той уточнил, че пилотът наскоро е бил изписан от болница след преминат курс на лечение и продължава да приема лекарства срещу простуда.

„Това може да е станало причина за положителната реакция на употребата на морфин,” коментирал още шефът на представителството.

Към момента индонезийските власти провеждат разследване на причините на 28 декември от радарите да изчезне самолет на AirAsia.

Това се е случило 40 минути след излитането самолет А320-200  от индонезийския град Сурабая за Сингапур. Към момента на изчезването летателната машина се е намирала в района на източната част на остров Борнео- Калимантан. На борда на А320-200 са били 155 пътници и седем члена екипаж.

В хода на издирвателните операции са открити вече 16 тела в района на предполагаемото падане на самолета.