Ще приеме ли Тръмп изборните резултати? Той: Ако всичко е честно

Срещу него се води съдебно преследване

02.05.2024 | 21:29 Редактор: Беатрис Младжова
Ще приеме ли Тръмп изборните резултати? Той: Ако всичко е честно

Доналд Тръмп е дал отказ да се ангажира изрично с признаването на резултата от реванша с Джо Байдън на президентските избори през ноември, според интервю, цитирано от АФП.

"Ако всичко се проведе честно, с удоволствие ще приема резултатите", заяви президентът Тръмп, запитан за президентските избори в Уисконсин от Milwaukee Journal Sentinel. "Но ако случаят не е такъв, тогава ще трябва да се борим за доброто на страната", добави той.

Тези коментари повтарят изявленията му по време на президентските избори през 2020 г. републиканецът Доналд Тръмп така и не прие поражението си от своя опонент от Демократическата партия Джо Байдън на тези избори.

"Накратко: Доналд Тръмп представлява опасност за нашата конституция и за демокрацията", заяви говорител на предизборния екип на Байдън, реагирайки на интервюто, съобщи БГНЕС.

Срещу Доналд Тръмп се води съдебно преследване за ролята му в това нападение, както и за опита да се обърнат резултатите от последните президентски избори, по-специално в щата Джорджия.

Снимка: БГНЕС