Най-малко двама загинали и шестима ранени след руска атака над Харков

Жителите страдат от "безпокойство" пред "постоянния риск от бомбардировки"

30.04.2024 | 11:55 Редактор: Деси Николова
Най-малко двама загинали и шестима ранени след руска атака над Харков

Областният управител на Харков Олег Синегубов съобщи за най-малко двама души са загинали и шестима ранени при руски удари срещу Харков, втория по големина град в Украйна, който е безмилостен обект на нападения от страна на силите на Москва.

"По първоначални данни двама души са загинали, а шестима са ранени при ударите срещу Харков", написа той в Telegram, след като съобщи, че руските сили са атакували този град в Североизточна Украйна с "управляеми въздушни бомби".

Град Харков, в който преди войната живееха над 1,4 млн. души и който е близо до границата с Русия, през последните седмици все по-често става обект на нападения от страна на силите на Москва.

По-специално, нападенията разрушиха електрическата инфраструктура, което принуди властите да наложат ограничения на електроснабдяването.

"Условията на живот стават все по-неудобни, отбелязвайки значително влошаване в сравнение със ситуацията само преди шест месеца", казва Олександър Волков, лекар в Харков, цитиран в изявление на Международния комитет за спасяване (МКС).

"В много райони липсва достъп до електричество", изразява съжаление той и добавя, че достъпът до вода също е "ограничен" в някои сгради, предаде БГНЕС.

Според лекаря много от жителите страдат от "безпокойство" пред "постоянния риск от бомбардировки".

Снимка: БГНЕС/Архив