Нетаняху отложи отмъщението на Израел срещу Иран

Израел е информирал САЩ за решението си

18.04.2024 | 07:01 Редактор: Елеонора Танева
Нетаняху отложи отмъщението на Израел срещу Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е отложил подготвени планове за отмъщение на Иран през уикенда, след като разговаря с президента на САЩ Джо Байдън, съобщи израелската обществена телевизия Kан.

"Отговорът вече няма да бъде планираният, дипломатическата чувствителност победи. Ще има отговор, но изглежда ще е различен от планирания“, цитиран е високопоставен източник пред телевизията. Медията отбелязва, че вероятно става дума за по-слаб отговор от одобрения.

Новинарският сайт Ynet съобщава, че повечето членове от израелското ръководство подкрепят контраатака срещу Иран, но някои се противопоставят, водени от лидера на партията ШАС Арие Дери, който по-рано в сряда публично се обяви против ескалация на ситуацията, уточнява БГНЕС.

Междувременно Израел е обмислял да отмъсти на Иран вечерта на 15 април, но е решил да отложи атаката, съобщи порталът Axios с позоваване на американски и израелски служители. Според представители на администрацията на Вашингтон Израел е информирал САЩ за решението си. Не е ясно дали това отлагане е част от общото отлагане на плановете за удар, предприето от Нетаняху. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бонго Бонго
преди 1 седмица
Различен, но с един и същи резултат. Ще ядат и ще пият иранците. Сигнализирай за неуместен коментар