Русия настъпва мощно по цялото Авдеевско направление, пробива и на северния фланг

В момента повече от половината село е под контрола на руските сили

16.04.2024 | 07:53 Редактор: Искра Ангелова
Русия настъпва мощно по цялото Авдеевско направление, пробива и на северния фланг

Руските войски продължават да надграждат успеха си западно от Авдеевка и щурмуват няколко точки по целия участък от фронта, пише "Рибар". Според информацията на Telegram канала щурмови групи на руските въоръжени сили напредват в Семьоновка. В момента повече от половината село е под контрола на руските сили, щурмовиците заемат нови позиции в полуразрушените къщи. Общият напредък е най-малко 700 метра.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) държат северните покрайнини, опирайки се на горския пояс в съседство с населеното място. Полето източно от селото най-вероятно е попаднало под контрола на руските сили, тъй като в условията на липса на доставки там няма къде да държат позиции украинските въоръжени сили.

Освен настъплението западно от Авдеевка, руските войски продължават да развиват успех на северния фланг.

Едновременно с навлизането на десантни войски в територията на вилното селище "Заря", руските въоръжени сили са направили опит за нападение с бронетанкова група на запад.

Няколко единици бронирана техника са достигнали горския пояс на подстъпите към населеното място и са попаднали под обстрел от украинските въоръжени сили. Точната зона на контрол е неясна, но поне част от горския пояс на юг и изток е под контрола на руските войски, както се потвърждава от кадри от атаката.

Според украинско видео за използването на касетъчни боеприпаси срещу руската пехота, става ясно, че авангардни щурмови групи на руските въоръжени сили са се опитали да напреднат през горския пояс още по-на запад, но резултатът на битката е неизвестен, пояснява "Фокус".

Снимка: БГНЕС