Шефът на МААЕ: Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа

Комплексът на Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна е окупиран от март 2022 година

16.04.2024 | 07:22 Редактор: Искра Ангелова
Шефът на МААЕ: Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа

Намираме се опасно близо до ядрена катастрофа в Запорожието. Това предупреди генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, като критикува неотдавнашните атаки срещу украинската атомна електроцентрала, предаде Франс прес.

Комплексът на Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна е окупиран от март 2022 г. от Русия. От 7 април той е обект на поредица атаки с дронове, за които Москва и Киев се обвиняват взаимно.

"Тези безразсъдни атаки" - първите, насочени пряко срещу най-голямата атомна централа в Европа от ноември 2022 г. досега - "трябва да спрат незабавно", заяви Гроси на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на проблема, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кой стреля?
преди 1 седмица
Окупатарите" ли стрелят по ядрената централа, която контролират от 2022г.? Има ли логика руснаците да са окупирали централата и да стрелят по нея, а Украйна on air? Добрите сили ли стрелят по АЕЦ Запорожие или лошите руснаци? Напишете кой стреля, че от пропагандата ви нищо не се разбира. Сигнализирай за неуместен коментар