Зеленски: Западът може да защити Украйна както защити Израел, който също не е в НАТО

Украинският президент призова съюзниците си да покажат същото единство

16.04.2024 | 07:03 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски: Западът може да защити Украйна както защити Израел, който също не е в НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски призова съюзниците си да покажат същото "единство" спрямо Украйна, както Израел, който заяви, че е отблъснал иранска атака през уикенда с подкрепата на Запада.

През последните месеци Украйна е все по-разстроена от забавянето на западната помощ, включително и на противовъздушната отбрана, която според нея е спешно необходима за отразяване на смъртоносните руски атаки.

В публикация в Telegram Зеленски благодари на съюзниците, които са откликнали на призива на Украйна за повече противовъздушни защити, но заяви, че "интензивността на руските атаки изисква по-голямо единство".

"Като защити Израел, свободният свят показа, че такова единство е не само възможно, но и сто процента ефективно", каза той.

"Същото е възможно и при защитата на Украйна, която, подобно на Израел, не е член на НАТО, от терора", продължи той, като призова за "политическа воля" от страна на съюзниците на Украйна, цитиран от БГНЕС.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба също се позова на западната подкрепа за Израел на пресконференция по-рано, на която призова за по-голяма подкрепа "възможно най-скоро".

"Виждаме, че когато съюзниците действат като един по много координиран начин, нито една ракета не пада върху целите, не достига до цели в Израел", каза Кулеба заедно с норвежкия си колега.

"Всичко, което искаме от партньорите, дори да не можете да действате по начина, по който действате в Израел, дайте ни това, от което се нуждаем, и ние ще свършим останалата част от работата", добави той.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Зелката
преди 1 седмица
Зеля призна, че върши нечия работа- да жертва чуждите му украинци за дълбоката държава на САЩ? Той самият, като НЕукраинец и украиноубиец би трябвало да знае отлично, че Украйна и Израел не са равнопоставени. САЩ няма да воюва за никой " съюзник" от НАТО, нито за Украйна. За Израел, обаче, САЩ ще влезе в директна война с Иран и ще завлече всичките си васали от НАТО. ДД предпочита да жертва САЩ отколкото Израел. Украйна и ЕС не са " съюзници", а Израел е по- важен от САЩ за ДД. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ееее
преди 1 седмица
Бегай ве, бегай от тука ве Сигнализирай за неуместен коментар