Блинкен: Работихме с България, за да възпрепятстваме чуждестранната дезинформация

"Путин си мислеше, че съседите на Украйна ще са разединени", каза държавният секретар на САЩ

15.04.2024 | 10:38 Редактор: Искра Ангелова
Блинкен: Работихме с България, за да възпрепятстваме чуждестранната дезинформация

Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ. Путин мислеше, че съседите на Украйна в региона ще бъдат разединени, но сбърка. Това заяви чрез видеовръзка държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа.

Конференцията в Централния военен клуб се организира съвместно от Министерствата на външните работи и на отбраната на Република България и Министерствата на външните работи и на отбраната на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни стратегии (Украйна).

"Работихме с България, за да възпрепятстваме чуждестранната дезинформация. Съюзниците ни в Черно море могат да разчитат на САЩ, за да бъде регионът по-сигурен, по-проспериращ и по-интегриран. Трябва да продължим да подкрепяме Украйна в направленията, по който то правим и досега, така че да си стъпи на краката", посочи американският държавен секретар, цитиран от БГНЕС.

Антъни Блинкен отбеляза необходимостта от западната помощ за укрепване военните способности на Киев, развиването на демократичните институции и др.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Намеса в нашите рабо
преди 2 седмици
??????????? САЩ казват на България кое е " дезинформация"???Дезинформацията на САЩ не е ли " чужда", или само руската е " чужда"?Не знам колко сте платили за пропаганда, но постигате обратния ефект. Сигнализирай за неуместен коментар