Модният свят скърби за легендарния Кавали: Безапелационен по стил

"Ще ми липсва тосканската му душа", гласи част от съобщението на Армани

12.04.2024 | 23:41 Редактор: Искра Ангелова
Модният свят скърби за легендарния Кавали: Безапелационен по стил

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83 години. През годините той лесно се превърна в любимец на международния светски живот. 

"Безапелационен по стил и дух. Днес загубихме една легенда. Почивай в мир", написа топмоделът Адриана Лима в социалните мрежи.

"Не мога да си представя визия за мода, по-отдалечена от моята, от тази на Кавали, но винаги съм изпитвал огромно уважение към него. Роберто беше истински художник, див в използването на щампи. Научих с голяма тъга, че си е отишъл от този свят. Ще ми липсва тосканската му душа", гласи съобщението на италианската модна компания Армани.

"Почивай в мир", написа Ирина Шейк.

"С тъга научих за смъртта на Роберто Кавали. Той завинаги ще остане икона", гласи постът на модното величие Виктория Бекъм, към който тя прикачи и снимка.

Бившият модел на Victoria Secrets Изабел Гулар също отдаде почит на легендарния дизайнер, споделяйки снимка с него.

"Имах толкова много моменти, прекарани с Кавали. Почивай в мир, легендо", пише друг от ангелите на Victoria's Secret - Тони Гарн.

"Благодарна съм, че работих с такъв невероятен човек", написа британският модел Изабели Фонтана.

"Сбогом, Роберто Кавали - господарят на модната джунгла с леопардов принт", пише главният моден редактор в "Ню Йорк Таймс" Ванеса Фридман.

"Роберто Кавали винаги е бил един от любимите ми дизайнери. Истински артист във всеки смисъл на думата. Той правеше света по-красиво място и много ще му липсва", сподели певицата и актриса Дженифър Хъдсън.

"Трудно е да създаваш мода. Това не можеш просто да го научиш, трябва да го имаш в ДНК-то си", казваше Роберто Кавали приживе.

Снимка: БГНЕС