Да станеш баща на 82 г. - Роберто Кавали го постигна, гушна шестото си дете

Майка на бебето е 38-годишната приятелка на дизайнера - шведката Сандра Нилсон-Бергман

09.03.2023 | 22:13 Редактор: Елеонора Танева
Да станеш баща на 82 г. - Роберто Кавали го постигна, гушна шестото си дете

Италианският дизайнер Роберто Кавали, който е основател на едноименната марка висша мода, стана баща за шести път. Според медиите на Апенините преди седмица се родил синът му, на когото стилистът дал името Джорджо – като баща му, който бил убит от нацистите по време на Втората световна война. Тогава Роберто бил едва двегодишен и до 18-тата си година не искал да говори за този трагичен факт в биографията си.

Майка на бебето е 38-годишната приятелка на дизайнера - шведката Сандра Нилсон-Бергман. Тя е бивш модел и Кавали живее с нея на семейни начала от близо 15 години. Сегашната жена на дизайнера, с 44 години по-млада от него, е избрана за Мис Швеция през 2006 г., пише "24 часа".

Дизайнерът има шест деца от три жени. Другите пет са вече възрастни. Томазо и Кристиана са родени от първия брак на Кавали със Силванела Джанони, а Роберт, Ракеле и Даниеле – от съюза с Ева Мария Дюрингер, за която се жени през 1980 г. Бившата участничка в "Мис Свят" Дюрингер е дълги години дясна ръка на стилиста в модната марка. През 2014 г. дизайнерът оставя компанията си в ръцете на Фаусто Пулизи, който е неин творчески директор.

Снимка: БГНЕС